Hoofdkantoor voor Joolz
Transformatie van machinefabriek tot hoofdkantoor kinderwagenfabrikant, amsterdam-noord, 1600 M2
Een van de projecten waar ik in mijn tijd bij space encounters aan WERKTE is het (interieur)ontwerp van het HOOFDKANTOOR VOOR JOOLZ. hUN DOELSTELLING BETREFFENDE VERANTWOORD ONDERNEMEN IS ALS UITGANGSPUNT GENOMEN VOOR DE NIEUWE HUISVESTING.
Het industriële pand aan de Distelweg bestaat uit twee, van elkaar gescheiden delen: een lichte fabriekshal en een tweelaags, generiek kantoor. door ALLE wandEN tussen de beide bouwdelen open te breken, IS één grote ruimte ontstAAN. De fabriekshal werd hierdoor vanaf de straat zichtbaar.
drie kassen vol tropische planten en bomen VORMEN HET CENTRALE ONDERDEEL VAN DE RUIMTE. DOOR Ze direct onder DE bestaande daklichten TE PLAATSEN, liggen ZE zowel architectonisch als botanisch op exact de juiste plek. In de kassen BEVINDEN ZICH diverse overleg- en concentratieplekken. De exotische werkplekken bieden dankzij de dichte begroeiing en de aanwezigheid van grote, glazen schuifpuien zowel visueel als akoestisch de nodige privacy.
Ontvangst, ontmoeting, ontspanning en informeel overleg vinden plaats in het ruime werkrestaurant in de voormalige fabriekshal. in het tweelaagse bouwdeel aan de straat ZIJN de bureauwerkplekken ondergebracht. Eenvoudige volumes van kalkzandsteenblokken verdelen beide zones in kleinere, overzichtelijke eenheden. Ze herbergen functies als keuken, kleedruimten, pantry, toiletten, opslag en verticale verbindingen.
De kantoorzone bestaat op de begane grond uit grootschalige, open werkplekken, terwijl de verdieping middels kalkzandstenen wanden op stramien IS opgedeeld in kleinere werkgebieden. De gangzone DIE LANGS DE GEVEL LIGT, IS van het werkgebied af te sluiten met glazen schuifdeuren.
Dankzij de gekantelde plaatsing van de grote glazen puien is de BALANS TUSSEN GESLOTEN EN transparant OPTimaal.

1509 Joolz sections and floorplans GF

1509 Joolz sections and floorplans GF

1509 Joolz sections and floorplans S

Joolz_MG_5946

Joolz_MG_6004

Joolz_MG_5969

Sp-Enc_Joolz-Adam_April-2017_PT_MG_9242v2

Sp-Enc_Joolz-Adam_April-2017_PT_MG_9343v2

Joolz_MG_5965.1

Joolz_DSC0576

Jooz_MG_6026

 Joolz_SE-JOOLZ-07.1

Joolz_SE-JOOLZ-06

Joolz_SE-JOOLZ-05.2a

foto’s: Jordi Huisman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>