‘Architecture can make its main contribution
by creating conditions that support
a different experience,
a different way of life,
and perhaps even a different way of thinking
about the nature of our expectations.’
Dalibor Vesely

 

visie
Interieurarchitectuur is voor mij een wisselwerking tussen onderzoek en ontwerppraktijk. Ik zie architectuur als een spiegel van het leven. De mens ofwel ‘de gebruiker’ staat daarbij centraal.
Dit maakt mijn ontwerp heel persoonlijk en contextgebonden. Door goed te luisteren naar alle betrokken partijen, van opdrachtgever tot aannemer, krijgt een ruimte betekenis. door samen een concept te CREËREN en dit vervolgens tot in de details door te voeren, kan de gebruiker uiteindelijk de ruimtE eigen maken. zo ontstaat er een thuis, een werklandschap passend bij de identiteit van een bedrijf, een winkelinterieur dat aansluit bij het beoogde retail concept of een horecaconcept waar genieten centraal staat.
Met mijn projecten hoop ik iets in gang te zetten en mensen te raken.
Ik zie mijzelf als een onderzoekend ontwerper en voel mij prettig op het grensvlak tussen vele disciplines. daarbij heb ik een extra interesse en specialisatie in interieurs voor de zorg.
Als ontwerper hecht ik uiteraard belang aan esthetiek, maar het is zelden het uitgangspunt van een project.
In mijn portfolio komen mijn kwaliteiten als onderzoeker en als INTERIEURARCHITECT naar voren. Soms wordt daarbij de weerbarstige relatie tussen de twee zichtbaar want ik ben ervan overtuigd dat we door vragen te stellen bewuste keuzes kunnen maken voor onze omgeving.
Naomi Cheung San, interieurarchitect MA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>